Se Aika Vuodesta

Nimittäin neljännesvuosiraportti vol.3! Tässä tunnelmia Guatemalan neljännesvuosiraportin lukemisesta ja kommentoinnista. Guatemalassa on takana vaikea vuosi, ja maata ovat koetelleet niin tulivuorepurkaus kuin myrskytkin.

Sadekausi alkaa kesäkuussa ja tuo usein mukanaan myrskyjä ja rankkasateet saavat hakatuilla metsäalueilla suurta tuhoa aikaan. Hakattu metsä ei enää sido sadetta, mikä puolestaan aiheuttaa maanvyörymiä ja tulvia. Ilmastonmuutoksen myötä sateet ja myrskyt ovat voimistuneet, ja niistä kärsivät usein juuri kaikkein köyhimmät joilla ei ole muita vaihtoehtoja kuin asuttaa maanvyöryille alttiita rinteitä. Alkukesästä hirmumyrsky Agathan jäljiltä 159 ihmistä kuoli ja monet menettivät kotinsa. Kaiken lisäksi tulivuori Pacaya purkautui, muutamia ihmisiä kuoli, lentokenttä suljettiin ja kyliä täytyi evakuoida.

SYL:n yhteistyökumppanijärjestö Guatemalassa, arvioi että nämä katastrofit johtuvat paitsi ilmastonmuutoksesta ja metsien hakkuista mutta myös korruptio, köyhyys ja huono hallinto osaltaan lisäsivät katastrofien laajuutta.

Siitä huolimatta, tai oikeastaan juuri siksi, on mukava lukea neljännesvuosiraportista koulutusten onnistumisesta Guatemalassa. AMEU on järjestänyt kuusi osallistavaa työpajaa, joissa on käsitelty luonnonkatastrofien ehkäisemistä ja niiltä suojautumista. Osallistujamäärät ovat vaihdelleet 18 aina 128 asti! Myös taimitarhat puiden kasvattamiseen voivat hyvin.

Johanna Harjunpää

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: