KENKKU – mikä se on?

Kysymykseen saan vastata usein kun selitän missä projektissa olen tällä kertaa mukana. Täysin oikeaa vastausta en usko vieläkään antavani, sillä luulenpa, että tulevan vuoden kokemus sen minulle itsellenikin vasta selvittää. Sen osaan toki nyt jo sanoa, että odotan innoissani KENKKUilun lähtemistä kunnolla käyntiin. Ensimmäinen tapaaminen oli syyskuun puolen välin maanantaina, ja se lähtikin antoisasti selvittämään sitä vyyhtiä, jota KENKKU:n olisi tarkoitus pitää kasassa. Tapaamisessa kerrattiin SYL:n kolme kehitysyhteistyöprojektia, Sambiassa, Guatemalassa ja Mongoliassa, kehitysyhteistyön historia ylioppilaskuntaliikkeessä ja tulevan vuoden haasteet. En lähde luettelemaan kaikkea, mitä päivään sisältyi, mutta tahdon nostaa muutaman ajatuksen, mitä mieleeni nousi.

Eniten yllätyin siitä konkretian tasosta, jolle KENKKU:n toiminta yltää. Tiesin, että hankkeiden tiivis seuranta kuuluu jäsenten vastuulle, mutta en osannut hahmottaa, miten lähelle lopulta pääsisimme hankkeiden toteutusta. Raportointi, hankeseurantamatkat ja ihmiset joiden kanssa pääsee tekemisiin tekevät varmasti tulevasta vuodesta haasteellisen, mutta myös palkitsevan.

Kehitysyhteistyön asema ylioppilaskuntaliikkeessä on aina ollut helposti kritisoitavissa, koska voidaan katsoa, ettei sillä ole mitään tekemistä opiskelijapolitiikan kanssa. KENKKU kuitenkin toimielimenä on loistava esimerkki, miksi SYL:ssä on kehytoimintaa. Opiskelijoiden tarve vapaaehtoisesti auttaa ja kehittää yhteistä maailmaamme ja yhteiskuntaamme heijastuu lukuisten opiskelijajärjestöjen kehitysyhteistyöhankkeissa. SYL:n tapauksessa tämä vuosittain vaihtuva joukkio vapaaehtoisia on jo itsessään merkki siitä, ettei kehitysyhteistyötä ole tehty turhaan jo 50 vuoden ajan. Uutta intoa riittää vuosi vuoden jälkeen sekä KENKKU:ssa että myös muissa projekteissa. Vapaaehtoisuuden ilmiö itsessään puhuu myös kehyhankkeiden tärkeydestä omassa kulttuurissamme.

Näissä tunnelmissa en malta odottaa, että pääsemme toiminnassamme tänäkin vuonna vauhtiin!

KENKKU:n jäsen 2010-11
Raita Huhta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: